Dincă are drepturi! Șoferii… să muncească!


Vara se termină și odată cu ea vacanțele. V-ați distrat la mare, ați fost cu familia, dar de acum gata, inapoi la treabă. Dincă are drepturi și cineva trebuie să mai și muncească pentru ele. Dincă are dreptul la 6 metri pătrați când e singur sau 8 metri pătrați dacă sunt doi, minim 2 metri între pereții camerei, 2.5 metri înalțimea camerei unde stă și pe lângă asta trebuie să aibă toaleta lui care să fie separată de camera descrisă mai devreme.

Șoferii în schimb sunt ieftini:
 

Condiții adecvate de somn oare ce poate însemna? Nimeni nu știe. Un pat e bun? E bun. Hai, lăsați mofturile de a sta cu familiile și hai la treabă ca altfel n-avem cum să-l tinem pe Dincă și dă statul român în judecată că e torturat. Poate ca vi-l amintiți pe ministrul justiției, domnul Toader, cum i-a premiat pe săracii pușcăriași care au avut spații mai mici. Șoferii și alți muncitori și-au făcut atunci datoria și au achitat nota de plată. Muncitorii români trebuie să continue să-și plătească datoriile!!! (la fel e oriunde în Europa)

Bineînțeles că sunt sarcastic. Sunt sarcastic nu pentru că aș pune în discuție dreptul celor din pușcării de a avea un spațiu de locuit bine definit ci sunt sarcastic pentru că muncitorii nu au acest drept. Am scris două scrisori deschise către EU si autoritățile române dar este foarte dificil sa obții ceva sau aproape inutil atâta timp cât sunt singurul care menționează aceste nedreptăți. Este inutil atâta timp cât muncitorii nu înțeleg faptul că a fi membru într-un sindicat înseamnă ca votezi pentru ideile pentru care luptă acel sindicat. Un sindicat cu 1000 de membri înseamnă ca are 1000 de voturi pe care le prezintă autorităților, dar când vine UNTRR (uniunea companiilor din transporturi) și spune că are 20000 de mii de companii înscriese, cei aproximativ 1000 de membri ai sindicatului șoferilor sunt aproape nuli și pierd clar la vot. Chiar daca încearcă sindicatul să susțină ideile pe care le am la care se adaugă și altele, e mult prea greu să se obțină ceva.

De ce scriu aceste scrisori și fac aceste comparații? Pentru că și șoferii au dreptul la un spațiu de cazare bine definit. Pentru că șoferii n-au încălcat legi pentru a fi pedepsiți să-și lase familiile și să muncească pentru un contract de muncă cu salariul minim pe economie ( aproximativ 250 euro pe luna calendaristică). Pentru că ar trebui sa fie trecut în contractul de muncă o compensare pentru perioada cât suntem departe de familie și nu putem reveni acasă. Diurna acoperă doar cheltuielile suplimentare avute de angajat pe timpul deplasării nu depărtarea de familii și nu e garantată de nici un contract de muncă.

Singurii vinovați pentru că nu se schimbă ceva în ceea ce privește drepturile șoferilor sunt șoferii pentru că nu înțeleg cum funcționează democrația. Totul funcționează pe bază de voturi, iar atunci când nu votezi e ca și cum ai vota pentru tabăra adversă. Cu alte cuvinte, faptul ca nu ești înscris într-un sindicat înseamnă un vot împotriva drepturilor tale. Daca ai impresia că sarăcești plătind o cotizație la un sindicat sau că sindicatul este făcut doar ca să facă alții bani, gândește-te mai bine. Gândește-te pentru cine și pentru ce votezi prin faptul că nu ești luat în considerare la număratoarea voturilor. UNTRR și cei 20000 de membri ai săi votează pentru ca tu să lucrezi cu salarii mici, votează ca tu să dormi cât mai mult în cabină departe de familie, votează ca tu să ai pensie mică, concediu medical cu salariu minim pe economie și multe altele iar TU PENTRU ASTA VOTEZI.

Deci hai la treabă că Dincă, politicienii si cine mai știe cine au drepturi, iar companiile au de făcut profituri ascunse prin plata de taxe mai mici cu ajutorul diurnelor. Să lăsăm drepturile și familiile noastre ca de astea nu ne pasă. Spor la muncă!

(da, am fost din nou sarcastic. Sau poate că ar trebui să spun că e un pamflet și orice asemănare cu realitatea e pur intămplatoare? Nu, nu e întâmplătoare).Categories: Road Transport, Română, Transport

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: