Românii pleacă din țară pentru că drepturile le sunt încălcate frecvent


 
Europe
 
     Într-un index publicat de ITUC (confederația globală a sindicatelor) pe o scară de la 1 la 5+ unde 1 este nota cea mai bună și 5+ cea mai slabă notă, România a primit nota 4, fiind singura țară din Uniunea Europeană cu această notă, mai jos clasându-se doar Grecia. Dintre țările Uniunii Europene rezultă că România și Grecia sunt ultimele țări unde un muncitor și-ar dori să lucreze.
 
     Ce inseamnă acest clasament? Nu e vorba de cât de mare este salariul sau de câte drepturi iți garanteaza prin legislație țara respectivă ci e vorba de posibilitățile pe care le au muncitorii să-și apere drepturile “garantate” prin legi. Practic degeaba legile sunt scrise și oferă drepturi muncitorilor dacă aceste drepturi rămân doar pe hârtie, muncitorului fiindu-i imposibil să obțină și să-și apere aceste drepturi în realitate. În ciuda acestui clasament, România recurge la importarea de muncitori din afara Uniunii Europene pentru că nu-i așa, de ce să ajuți muncitorii români să-și apere drepturile pentru a-i motiva să rămână în țară dacă poți importa muncitori din multe alte țări unde nota este 5 sau 5+. Un slogan al autorităților române ar putea fi: “Să plece românii ca nimeni n-are nevoie de ei in Romania!”
 
     Am scos și eu acest lucru în evidență cel puțin cu ajutorul a două scrisori deschise (Scrisoarea deschisă 1 și Scrisoarea deschisă 2) unde am solicitat autorităților Române, Comisiei Europene și Parlamentului European să ia atitudine asupra unor nereguli clare și la vedere din industria transporturilor, nereguli care afectează toată Uniunea Europeană nu doar România. Răspunsurile primite au fost cam sumare și mi s-a aruncat în ochi faptul că “experții” știu toate aceste probleme și că se ocupă de ele. Scrisorile mele deschise rămân publice pe internet și vom vedea la emiterea legilor ce știu expertii respectivi și ce au luat în considerare. Vom analiza cu toții legile respective și vom vedea gradul de expertiză a celor pe care îi plătim scump să aibă grijă de… De noi?


Categories: Road Transport, Română

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: